lördag 21 mars 2015

Chokladtryffelkaka



Recept:
1:a lagret

125g smör
2 dl socker
1 dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1½ dl vetemjöl

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret i en kastrull, Rör ner resterande ingredienser och tillsist mjölet.
3. Häll smeten i en smord form, gärna löstagbar kant. Jag använde en liten form.
4. Grädda mitt i ugnen ca 20 min
5. Låt svalna

2:a lagret

2 dl grädde
250 g mörk choklad
1 tsk smör

1. Koka upp grädden i en kastrull.
2. Stäng av värmen och tillsätt chokladen och smöret och låt smälta. Rör om.
3. Häll tryffeln i en skål och låt stå i kylen och tjockna, Rör om då och då.
4. Häll över den avsvalnade kakan och ställ i kylen ett par timmar. Gärna över natten.
NJUT :)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Markus adler is the boy ��

Ida sa...

Not really :)

Anonym sa...

Vem är M? :)

Ida sa...

Matias :)