söndag 22 juni 2014

Skinkpaj

Bakade två skinkpajer igår till dagens kalasande. Jag valde ingredienser lite på måfå men resultatet blev lyckat! Smakade dock godare än den såg ut ;)

Pajskal:
100 g smör
2 dl havregryn
1 dl rågmjöl
2 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
4 msk vatten

Blanda först dom torra ingredienserna och rör sedan alltihop till en deg som du plattar ut i två smorda ugnsformar alt. en bakplåt. Låt stå i kylen sålänge du gör fyllningen.

Fyllning:
Ca 600 g skinka
 2 Creme fraiche
1 gräddfil
½ rödlök
½ purjolök
2 paprikor, röd och gul
2 dl riven ost
1 tsk salt
1 nypa svartpeppar

Skiva och hacka skinka, lökarna och paprikor och blanda ihop allt. Fyll pajskalen och skiva över tomat och strö på lite ost. Grädda i 225 grader ca 30 minuter. Njut! :)

2 kommentarer:

Alice sa...

Värst va du ha baka :D

Begi sa...

Googooo!!! ;)