Jag äter ofast ''rent'' inne i veckorna vilket innebär att sockret lämnar bort då. På helgerna däremot unnar jag min vad jag känner för men ibland har jag inte sug efter sötsaker ändå så jag har letat upp massor av sockerfria recept. Listan på recepten kommer jag att försöka ta mig igenom och sätta upp dom recept på bloggen som är värda att testa.
Denna sommartårta är en av dom mer lyckade socker och mjölfria bakverk! Speciellt då man inte är van med socker så smakar den hur ljuvligt som helst! Den blev godkänd av familjemedlemmar också, Men har man tex ätit ''riktiga'' godsaker innan njuter man kanske inte lika fullt ut av den.
Jag testsmakade på tom mage och himmel så god den var! Men efter att jag gått loss på Begis rabarberpaj&blåbärspaj och mommos drömtårtor var den inte så god som jag mindes ;)
Så, håll bort andra godsaker och njut av denna i sin ensamhet!
Pappa däremot tyckte nästan bättre om denna än vanliga tårtor :)
Recept för en normalstor form: (Originalreceptet)
400 g vita bönor, sköljda och avrunna
1 tsk vaniljpulver
2 msk sötning
4 ägg
3 äggvitor
4 msk honung
Sätt bakplåtspapper i en form med löstagbara kanter, fetta sidorna med kokosolja och ställ ugnen på 225 grader. Mixa ihop ovanstående ingredienser till en slät smet. Tillsätt sedan:
6 msk kokosmjöl
4 msk flytande kokosolja
Rivet skal från 1 apelsin
Saft från 1 apelsin
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
½ tsk havssalt
Häll smeten i formen och grädda ca 35 min i ugn. Låt stå och dra 1-2 dagar i kylskåp.
Frostingen: 1 burk skyr med vaniljsmak, jorgubbar och mandelkross.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar