Igår firades som sagt Aaron och jag hann få ihop tårtan efter nattskiftet och Aaron gav den godkänt vilket var huvudaken! :)
Mommo&moffa kom också dit samt dom flesta från familjen så det var riktigt trevligt!
Nöjd 2åring som ville blåsa ut ljusen om och om igen ;)
Själva tårtan är densamma som jag alltid gör, bara dekorationen som är annorlunda.
Emma hade skaffat dekorationerna och jag tycker faktist dessa ''pinnar'' ser bättre ut än om man har choklad.
Jag bredde grädde över hela tårtan, satte sen fast pinnarna och hällde sist dit Aarons favoritpudding.
Grisarna är gjord av sockermasssa så sätt dit dom strax innan servering.
Tårtbotten: (ca 24 cm form)
Ta fram tre större glas. Knäck 5 ägg i glas 1, mät upp socker i glas 2 och mjöl i glas 3. (1/3 potatismjöl och resten vetemjöl) blanda 1½ tsk bakpulver i mjölglaset. Alla glas skall ha lika mycket innehåll, alltså går du efter ägg glaset.
Smörj en form med löstagbar kant med kokosolja/smör och bröa med kokosflingor. (ger bra smak)Visa ägg och socker vitt och pösigt - länge!Rör försiktigt ner mjölblandningen och grädda i 175 grader ca 30 min. Viktigt att inte öppna ugnen under tiden, då sjunker kakan ihop.
Låt svalna och ställ i frysen en stund innan du skär den i tre delar så går det enklare.Jag fuktade alla bottnar med lite mjölk blandat med vaniljsocker. Gör gärna tårtan en dag på förhand och dekorationen gör du följande dag.
Hallonmousse:
200 g hallon (frysta går bra)½ dl gelésocker50g Philadelphiaost2 dl grädde + socker, vaniljsocker
Koka upp hallonen och mosa dom. Tillsätt gelésockret och låt sjuda ca 30 sek. Låt svalna.Tillsätt philadelphiaosten och vispa grädden som du sötat med lite socker.Rör ner grädden.
Vaniljkräm:
1 påse till vaniljsås
2 dl mjölk
2 dl grädde + socker, vaniljsocker
Blanda påsens innehåll och mjölken och låt stå ett tag i kylen, Vispa grädden, söta och blanda sedan med vaniljsåsen då den tjocknat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar