tisdag 7 februari 2017

Enkel kyckling

Sedan jag började följa kost och träningsschema för 4 år sedan så gjorde jag automatiskt min mat så rent som möjligt ända fram till senaste året. Allt skulle vara naturellt, inga färdiga marinader eller kryddor, inga såser eller liknande "onödigt" fanns med i maten. Inte ens lätt matlagningsgrädde.

Dock har jag lärt mig att matlagningen är så mycket roligare med just såser och massa "onödiga" ingredienser. Kroppen har inte börjat må sämre av det heller så numera är det väldigt sällan jag äter kött/kyckling/fisk smaksatta endast med kryddor. 

Denna förpackning skulle jag inte ens tittat mot för nåt år sedan, nu är den så tacksam att ha i frysen och kycklingfileerna är jättegoda, speciellt med en god topping på! Finns i frysdisken vid Lidl. 


Dagens kyckling (bilden) blev lite ta-vad-som-finns, men favoriten är nog denna topping:

1 brk creme fraishe
1-2 hackad tomat
1 hackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk soja
2 msk sweetchili sås

Blanda allt, sätt dom frysta kycklingfileerna i en oljad ugnsform och häll över blandningen. Grädda i 200 grader ca 25 min. Hemms serveras den oftast med klyftpotatis/mos.

Inga kommentarer: