måndag 13 februari 2017

Kvargsemlor

Imorse testade jag att göra semlor av kvarg och kavregryn och dom blev faktist riktigt goda! jag skulle egentigen göra bröd med keso och ost men jag hade för lite keso hemma.

Så ifall ni annars gillar kvarg och inte har emot den lite syrliga smaken så är dessa semlor perfekt att göra, och nej, dom innehåller inga konstigheter alls!



3-4 STYCKEN SEMLOR:

3 dl havregryn
3 dl kvarg
1 tsk salt
1 tsk bakpulver

- Blanda ihop allt och klicka ut på en ungsplåt. Grädda i 200 grader ca 20-25 min beroende på om du gör 3 eller 4. Jag blandade också ner lite frön i smeten.
- Skär i halvor och rosta gärna så båda sidorna blir knaprig :)

Om några timmar kör jag G till tåget och sen lär det bli många grötfrukostar framöver, men dessa semlor är ju minst lika enkla så kanske kan variera mig lite ibland ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för receptet, de var jättegoda och så enkla och snabba att göra så de nog blir en storfavorit!

Ida sa...

Javisst är dom! :)