måndag 20 februari 2017

Ny vecka

Började veckan med en morgonkaffe vid Emmas med Malena. Aaron lärde sig att säga älskar dig på turkiska även om det inte blev helt korrekt. Seni Seviyorum blev sorun. Men Sorun är ju fint! ;)

Sen ett lyckat överkroppspass som tog ut krafterna totalt och jag längtade till min proteinshake som vänatde i omklädningsskåpet. Snopet nog hade jag glömt sätta dit proteinet och hittade bara en skopa glutamin i bottnet på shakern. Inte alls gott och jag fick alldeles för bråttom hem.



Dagens pass var också det andra passet sedan jag började med PF eftersom jag hade några vilodagar i samband med mina nattskiften. Men nu är träningen igång med nytt träningschema också! Eller nytt och nytt, jag kör mitt gamla 2-split som jag gjorde när jag var nybörjare.

Jag delar alltså upp kroppen i bara två delar: Underkropp och Överkropp. Detta gör att jag tränar alla muskelgrupper minst två gånger i veckan även om jag bara kör 4 pass/vecka.

Dagens upplägg:
- Chins
- Militärpress
- bänkpress
- Latsdrag
- Hantellyft åt sidan (en arm åt gången)
- hantelflyes
- bicepscurl
- triceps pushdown

Vissa pass kan jag byta/tillsätta vissa övningar. Hantelrodd är en gammal favorit som ofta kommer med också.

Jag gör 3 set i varje övning och håller mig mellan 6-10 reps. (Chinsen 3 set och så många reps jag orkar) När jag orkar 10 reps i alla tre seten så höjer jag vikten så jag orkar 3x6 reps och jobbar mig uppåt igen på tyngre vikt.

Ted ringde också idag och sa att han är påväg till Easyfit och göra en nyckel. Alltså kommer jag att ha en träningsbuddy framöver. Tjoho! :)

3 kommentarer:

Marion sa...

Vad är skillnaden mellan hantelflyes och hantellyft?
Måste man till gym för någon av dem (vilken isfl) eller går de att göra hemma?
Min PF sket sig redan :P Men tror jag ska ta hjälp av en PT för att få ett träningsschema åt mig och hoppas det ska ge mig motivation till bättre kost då också (eller, jag vet det gör det). Hittade ett bra erbjudande på FB av en coach som är omtyckt i flera träningsgrupper, så måste ju passa på då ;)

Ida sa...

Hantellyft är ju för axlarna (lyfter upp armarna till sidorna) Hantelflyes för bröst (liggandes på rygg och för armarna rakt ut till sidorna.) har du hantlar så behöver du inget gym. Dock behöver du ju flera olika vikter vartefter.
Absolut ska du göra de om du tycker de krävs för motivationen! :)

Marion sa...

Aija?? Då jag började med träning (nån gång 2012) och googla så hette flyers de då man stod liite framåtlutad och flaxade som en fågel med hantlarna... och sen har jag kallat det för "liggande flyers" de när man är på rygg 😊 Alltid lär man sig något nytt!
Och mina hantlar är ställbara, är bara rädd de är för lätta redan.