lördag 13 juli 2013

Cheesecake


Sockerfri, mjölfri och smörfri cheesecake lördagen till ära. Denna rekommenderas!

Botten: 
Ca 10 st färska dadlar
300 g mandlar
2 msk kokosolja
1 nypa salt

Mixa mandlarna till grovkornigt mjöl, Kärna ur dadlarna och mixa ihop dem med mjölet och resterande ingredienser tills det blir en pajliknande deg. Platta ut degen i en form med löstagbara kanter och ställ i kylen så länge du gör fyllningen.

Fyllning: 
5 dl hallon/jordgubbar, gärna färska
Saft från ½ citron
0,75 dl honung
400 g lätt philadelphia
250 g kvarg

Mixa samman bären och honung. Blanda ner resten av ingredienserna. Häll fyllningen över pajskalet och låt stå i frysen ca 1-2 timmar. Serveras direkt eftersom den smälter. Dekorera gärna med färska bär. Njut! :)

(originalrecept)

Inga kommentarer: