lördag 13 juli 2013
Cheesecake
Sockerfri, mjölfri och smörfri cheesecake lördagen till ära. Denna rekommenderas!
Botten:
Ca 10 st färska dadlar
300 g mandlar
2 msk kokosolja
1 nypa salt
Mixa mandlarna till grovkornigt mjöl, Kärna ur dadlarna och mixa ihop dem med mjölet och resterande ingredienser tills det blir en pajliknande deg. Platta ut degen i en form med löstagbara kanter och ställ i kylen så länge du gör fyllningen.
Fyllning:
5 dl hallon/jordgubbar, gärna färska
Saft från ½ citron
0,75 dl honung
400 g lätt philadelphia
250 g kvarg
Mixa samman bären och honung. Blanda ner resten av ingredienserna. Häll fyllningen över pajskalet och låt stå i frysen ca 1-2 timmar. Serveras direkt eftersom den smälter. Dekorera gärna med färska bär. Njut! :)
(originalrecept)
Etiketter:
Recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar