tisdag 24 september 2013

Pepparkaksdeg

Ooja, jag väntar redan på julen då det är okej att käka pepparkaksdeg som morgonmål, lunch och middag!
Men änsålänge får jag använda fantasin och här kom plötsligt en överraskande god låtsasdeg.

Hade gärna gjort flera satser men ska iväg och käka till farsans om en stund och vill inte vara proppmätt då, och degen satt dessutom som efterrätt till gröt, kyckling och wok!

Ingredienser:

1 skopa One Casein (Cookie dough)
1 äggvita
1 nypa bakpulver
1 tsk pepparkakskrydda
ca 4-5 msk vatten

Blanda ihop allt och tryck ut i en skål, värm i mikro ca 25-30 sek.
Den ska lämna kladdig!

Vassleprotein (tex One Whey och One whey Isolate) fungerar tyvärr inte. Ska du beställa från fitnessguru rekommenderar jag att du tar kasein också, funkar mycket bättre i bakverk och har en helt annan konsistens. Kaseinet är ju sen ett långsamt protein som passar bättre till mellanmålen eller som sista måltid.