Förutom chokladkakan stannade jag kvar på jobbet efter att jag slutat bara för att få laga tacopaj och njuta av den tillsammans med morsan och klienterna. Snacka om lyxjobb!
1.Smörj en form och strö kokosflingor i botten
Chokladkakan:
2 ägg
2 dl socker
1 dl vatten
100 g smält smör
4 msk kakao
1½ tsk bakpulver
2½ dl vetemjöl
1-2 bananer
2. Koka upp vattnet och smält sedan smöret i det. låt svalna.
3. Blanda ihop dom torra ingredienserna.
4. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt vatten-fettblandningen. Sikta ner mjölblandningen.
5. Häll hälften av smeten i formen.
6. Skär bananerna i skivor och rada dem tätt ovanpå.
5. Häll hälften av smeten i formen.
6. Skär bananerna i skivor och rada dem tätt ovanpå.
7. Häll över resten av smeten och grädda ca 30 min i 175 grader. (har du en liten form behöver den
gräddas lite längre)
8. Låt kakan svalna och stjälp upp den på ett fat.
Glasyr:2 msk hett starkt kaffe
gräddas lite längre)
8. Låt kakan svalna och stjälp upp den på ett fat.
Glasyr:2 msk hett starkt kaffe
1 msk smör
1 msk kakao
½ tsk vaniljsocker
ca 2 dl florsocker
9. Låt smöret smälta i kaffet
9. Låt smöret smälta i kaffet
10. Tillsätt övriga ingredienserna och bred över kakan.
11. Dekorera med kokosflingor
För att göra den lyxigare kan du ersätta glasyren med tex nutella eller anjuta med en klick grädde :)
Men man tar vad man har och den funkade helt perfekt såhär också!
11. Dekorera med kokosflingor
För att göra den lyxigare kan du ersätta glasyren med tex nutella eller anjuta med en klick grädde :)
Men man tar vad man har och den funkade helt perfekt såhär också!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar