tisdag 7 mars 2017

Att vara tjej

Igårkväll lade jag mig tidigt men vaknade runt midnatt och kunde inte röra mig pga en otrolig smärta i buken på vänstra sidan.
Förra månaden hade jag samma sak och tuppade av en gång när det var som värst. Då gjorde jag inget annat än att vänta ut det eftersom jag för flera år sedan åkt in till sjukhuset för liknande och då fick jag förklaringen att jag troligen hade en cysta med vätska i äggstocken som brustit.
Iochmed att det inte är farligt (sålängde det inte är blod) så gjorde man absolut inget annat än att skicka hem mig igen med ordinationen Panadol och burana.

Alltså gjorde jag ingenting förra månaden eftersom jag kan panadol och burana utantill. Och ja, efter 4-5 dagar gick det ju faktist över.

Men inatt igen käkade jag värktabletter varannan timme utan att det hjälpte och innan morgonen kom hade jag nästan lyckats vända sängen ut och in..
Åkte trots allt iväg till jobbet och klarade 1,5 timme innan jag ringde och bokade läkartid.

Denhär gången tryckte läkaren inte bara på magen utan han skickade mig till labben för att utesluta blödning, gav starkare mediciner samt färdig remiss så jag kan åka in direkt om smärtan kommer tillbaks. En av dom få gångerna jag faktist kände att jag fick den vård jag ville ha! :) Inte bara den bekanta blicken som säger "Suck, Det är helt normalt eftersom du är tjej och har mens.."

Nåja, har inte riktigt fått nån matlust ännu så kör med lättare mellanmål i soffan idag och ser framemot en bättre natt inatt! :)


2 kommentarer:

Anonym sa...

När kommer Gökhan tillbaka?

Ida sa...

På fredag!