måndag 8 juli 2013

Back to recipes


Från det ena till det andra.. Prövade denna fantastiska caseinkakan nyss! Jag hade tänkt att bloggen skulle innehålla mindre recept som innehåller proteinpulver eftersom många inte använder sig av det men denhär är bäst hittills så den måste få vara med :)

Jag har ju bara använt mig av vassle protein förut, men casein har en helt annan och bättre konsistens så denhär funkar inte med vassle.

Blanda ihop:
1 skopa Caseinpulver (använde denna)
1 msk kakao
1 tsk stevia strö (eller annan sötning)
1 äggvita
5 msk vatten (mjölk)

Tryck ut massan i en form och in i ugnen ca 5 min i 175 grader.
I orginialreceptet används plastfolie över formen/skålen och gräddas under 1 minut i mikron men jag saknar själv mikro. Se bara till att den inte gräddas för länge eftersom den inte får bli torr!
Jag toppade kakan med proteinfluff gjord på bär och vaniljprotein, hallon och cacaonibs.
(Hade satsen i två former så den på bilden är hälften)

Inga kommentarer: